AMD Strela

 

Никола Андонов ја презеде функцијата градоначалник на Ново Село

Никола Андонов ја презеде функцијата градоначалник на Ново Село
Објавено на: 14 May 2019

Новоизбраниот градоначалник на Ново Село, Никола Андонов од СДСМ денес ја презеде фунцијата со примопредавање од досегашниот в.д.градоначалник, Горан Цветков.

Тој вчера го прими Уверението од Општинската изборна комисија, откако претхдно ДИК не го прифати приговорот на ВМРО ДПМНЕ за нивниот кандидат Николчо Стилков за наводни неправилности на гласањето на изборно мест во село Сушица, а пота Управниот суд не ја прифати жалбата на ова партија по одлуката на ДИК.

На предвремените избори за градоначалник Андонов победи во вториот круг со 19 гласови предност пред Стоилков и повторно застана на чело на општината, откако претходно веќе еднаш ја извршуваше функцијата од 2005 до 2009 година.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK