AMD Strela
River Soft

 

Почетен состанок на учесниците во Старт - ап Академија

Почетен состанок на учесниците во Старт - ап Академија
Објавено на: 21 Apr 2017

На 21.04.2017 година во Кариерниот центар на СОУ„Никола Карев“ Струмица се одржа Првичен состанок на учесниците во Старт - ап Академија , проект кој е одобрен за финансирање во рамки на ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија – Република Македонија (CCI Number 2014TC16I5CB006).

Имплементатор на овој проект е Здружението Slow Food Ograzden од Босилово во патнерство со Здружението на претпиемачи на регион Гоце Делчев, Бугарија.

Проектот ќе  создаде мрежа за соработка помеѓу младите луѓе од областа за прекугранична соработка во претприемништво и развој на бизнисот. Мрежата ќе обезбеди простор за размена на мислења, дискусии за заедничките проблеми, како и барање партнери за реализација на заеднички проекти.

Главната цел на Мрежата ќе биде да се изградaт компетенции на младите луѓе од областа за прекугранична соработка во претприемништвото преку серија на настани, отворени дискусии, обуки, итн, а информативните и едукативните материјали ќе бидат поставени на интернет платформа. Покрај тоа, ќе бидe создаденa виртуелна симулација на компанија во рамките на проектот за обука на младите луѓе за тоа како да се развие и да управува со бизнис во симулирана вистинска животна средина.

Сите  информативни и едукативни материјали, симулација, заедничкиот простор за соработка ќе бидат достапни бесплатно за сите заинтересирани млади луѓе од областа за прекугранична соработка, кои се заинтересирани да започнат бизнис  и ќе служи како инструмент за градење на нивните надлежности во областа на претприемништвото.

Предностите на овој пристап се состојат во лесен пристап до информации преку интернет платформа, како и во можност да комуницирање во реално време и да се стекнат со потребните практични вештини преку виртуелна компанија симулација пред започнување на бизнис, кој е обично тешко да се добие во реалниот живот.

Media Flesh

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK