AMD Strela

 

Ученички од струмичката гимназија освоија четири златни медали на олимпијадата по англиски јазик во САД

Ученички од струмичката гимназија освоија четири златни медали на олимпијадата по англиски јазик во САД
Објавено на: 17 Nov 2017

Ученичките Тијана Иванова, Магдалена Стојанова и Ивана Цветанова, под менторство на професорките Верица Јанкова и Натка Јанкова од гимназијата „Јане Сандански“ се вратија од ЈЕИЛ Универзитетот во Соединетите американски држави со освоени четити златни медали. Тие во САД, на престижниот универзитет ЈЕИЛ, учествуваа на финалниот натпревар по англиски јазик. Поради големиот успех што овој тим го постигна на овој финален натпревар, а претходно постигнувајќи одлични резултати на преелиминарниот натпревар во Дубаи и полуфиналниот во Атина, идната година на 11 и 12 април финалето на Светскиот ученички куп, кое што секоја година се одржува на ЈЕИЛ Универзитетот во САД, ќе се одржи во Струмица.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK